Loading...
X

Tidlig QR koder

I efteråret 2007 købte jeg en Nokia E90, og finder ud af at den har et program til at scanne stregkoder. Efter at have prøvet almindelige stregkoder som på varer i supermarket, samt undersøgt lidt på nettet, fandt jeg ud af at der var tale om noget der hed QR koder.

Jeg havde aldrig kørt om QR koder før, men var nysgerrig og begyndte at undersøge hvordan de så ud, hvordan man lavede dem og hvad de kunne indeholde.

Efter lidt besvær lykkes det mig at få lavet en kontakt fil (vcf) indeholdende mine kontakt oplysninger. Jeg lavede en QR kode der linkede til denne med et shortcut link, så når man scannede den, ville telefonen spørge om du ønskede at gemme mine oplysninger.

I forbindelse med at jeg skulle have nye visitkort, hvis jeg lagt QR koden ind på bagsiden. Efter bestilling kontaktede trykkeriet mig, om jeg havde set bagsiden af mine visitkort, og om jeg ønskede at de skulle trykke det. Vi snakker altså om en meget tidlig start inden for QR koder, hvor mange ikke kendte til dem.

I dag er kodere meget udbredte og bruges på mange plakater, flyers o.lign., til at linke til websites, kampagner etc.